Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info

Voedingssupplementen

Voedingstoffen die je huid mooier maken

De relatie tussen voeding en huidproblemen is door artsen heel wat jaren genegeerd. Maar wat wij eigenlijk al wel wisten en wat nu ook op grote schaal bewezen wordt, is dat voeding en je huid niet los van elkaar staan. Suikers bijvoorbeeld werken puistjes én rimpels in de hand. Antioxidanten kunnen je huid juist beschermen. Welke voedingsstoffen neem je best dagelijks in?

Vitamine C

Helpt bij de aanmaak van collageen en zorgt dat je huid zijn stevigheid houdt. Ook werkt vitamine C ontstekingsremmend en helpt de stof ook nog eens tegen pigmentvlekken.

Omega 3-vetzuren

Omega 3 is onmisbaar voor de cellen in je huid. Het zorgt er namelijk voor dat de celwanden soepel en flexibel blijven. Bovendien werkt omega 3 ontstekingsremmend, verminderen van irritatie, zoals roodheid en houdt je celwanden soepel en tergelijkertijd stevig.

Vitamine D 

Speelt een belangrijke rol bij de werking van spieren en afweersysteem. Een tekort wordt in verband gebracht met heel veel ziekten, van hart- en vaataandoeningen tot depressies. Maar Vitamine D is ook belangrijk voor je huid! Door zijn antioxidantwerking beschermt vitamine D tegen zonschade, de stof is verder belangrijk voor een goede wondgenezing en werkt ook ontstekingsremmend. Verder is er bewijs dat vitamine D te beschermt tegen allergische huidreacties en eczeem.
Vitamine D halen we uit vette vis, vlees en eieren, of boter waaraan de vitamine is toegevoegd. Maar het overgrote deel van wat we nodig hebben, maken we zelf aan in de huid. Hiervoor is wel zonlicht nodig. Bovendien is niet iedere huid even goed in het produceren van de vitamine. De oudere en getinte huid maken veel minder snel vitamine D aan dan een jongere, lichte huid. Niet zo vreemd dus dat zo veel mensen, vooral in de winter, een tekort aan vitamine D hebben.
Extra lang zonnen of zonnebanken is echter een slecht plan!

© Schoonheidsinstituut Fien - Cookieverklaring - Disclaimer - Privacy statement - Site by Plenso