Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info

Permanente make-up en definitieve ontharing

Permanente make-up

Iedereen ziet er graag goed uit! Tegenwoordig mag dit niet te veel tijd innemen. Zijn uw ogen niet zo sprekend meer? Heeft u te fijne wenkbrauwen? Of wilt u uw lippen corrigeren, extra accentueren of voller maken?

Dan is permanente make-up het anwoord!

Om onze klanten deze extra specialisatie aan te bieden doen we beroep op een gediplomeerde permanente make-up styliste die reeds enkele jaren actief is en dagdagelijks de specialisatie uitvoert.

 

Wat is laserontharing?

De ontharingslaser, de Lightsheer Diodelaser DUET, produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere, lichtbundel van een golflengte 810 nanomter. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde op de huid uitgezonden. Het pigment van de haren absorbeert het laserlicht en zet het licht om in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van het haarzakje . Deze is de voedingsbodem voor het haar. Nu dat kapot is kan er geen nieuw haar meer groeien.

De laserbehandeling zelf

We beginnen met het schoonmaken van de huid en het aftekenen van het te behandelen gebied met een huidpotlood. Dan scheren we de haartje kort, zodat de energie van de laser goed naar de haarwortels geleid kan worden. We brengen een laagje gel op en plaatsen dan de laserkop op de huid met de ongewenste haargroei.

Vervolgens geven we nauwkeurig pulsen over het gehele behandelgebied. Het laseren is op bepaalde plaatsen niet pijnloos, maar over het algemeen goed te verdragen. De behanderduur varieert van 15min tot 2uur.

Na de laserbehandeling

Na de laderbehandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en soms zwelling vertonen. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen een uur na de behandeling afnemen.U  kunt meteen uw normale bezigheden hervatten. De Huid is nog wel wat kwetsaar, dus weer voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen en baden.

Bescherm uw huid de gehele behandelperiode goed met zonnebrandcrémé, Binnen een 3-tal weken na de behandeling zullen de haren vanzelf uitvallen, Dit heeft u meestal niet in de gaten. Het lege haarzakje zal zich weer opvullen met nieuw collageen.

Hoe Vaak moet ik terug komen voor laserontharing?

Biologisch gezin is er elke keer dat je het instituut bezoekt circa 15 % van de haren in de actieve groeifase. Deze haren zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het laserlicht. Om deze reden zijn er gemiddeld een 6à8 -tal behandelingen nodig. U kunt het beste elke 8 weken behandeld worden. Als haargroei continu gestimuleerd wodt door hormonen, medicatie of andere interne factoren, kan het aantal behandelingen wat meer zijn.

Mag ik scheren als ik aan laserontharing ben begonnen?

Ja, dat mag! Maar omdat de haartje 2 tot 3 weken na de behandeling uitvallen is scheren misschien niet eens nodig. Harsen, epileren en de touwjesmethode mogen helemaal niet meer als je laserontharing bent begonnen. Deze methoden verwijderen ook de haarwortels en als deze niet meer aanwezig zijn, kunnen ze ook niet met laserlicht vernietigd worden.

 

Om mijn klanten deze extra specialisatie aan te bieden doe ik beroep op een gediplomeerd verpleegkundige die laserontharingen uitvoert.

© Schoonheidsinstituut Fien - Cookieverklaring - Disclaimer - Privacy statement - Site by Plenso